04 nov.

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Cand servim Pranz, Supe/ciorbe

Ingrediente

  • 1-2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ceapa
  • costita afumata
  • zarzavat pentru ciorba ( ardei, rosii)
  • fasole uscata
  • frunze de patrunjel
  • tarhon

Mod de preparare

Fasolea se alege (cca 2 cani de fasole), se spala si se pune de cu seara la inmuiat in apa rece, cat sa o acopere. A doua zi se pune la fiert. Dupa primele clocote se arunca apa in care a fiert. Se repeta aceasta actiune de cca 3 ori. In a patra apa se lasa sa fiarba fasolea adaugand un pic de cimbru. Cand fasolea este fiarta se adauga pestea ea ceapa tocata marunt, zarzavatul ras si costita afumata, inclusiv zarzavatul pentru ciorba. Se sareaza dupa gust cand este totul fiert, se adauga patrunjelul si tarhonul tocat marunt. Se opreste focul dupa care se zdrobeste fasolea un pic cu zdrobitorul de cartofi pentru a se ingrosa cat de cat ciorba. Dupa preferinte se poate servi cu ceapa zdrobita in otet. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.