27 sept.

Conopida cu maioneza si usturoi

Conopida cu maioneza si usturoi

Timp de preparare 20 minutes
Alergii Oua
Cum servim Serviti rece

Ingrediente

  • 1 conopida (mijlocie)
  • maioneza facuta in casa (din 2 oua)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • verdeata (tocata marunt)

Mod de preparare

Se curata si se spala conopida apoi se desface in buchetele care se pun la fiert in apa clocotita cu sare, 10 minute.Se scoate din apa fiarta si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu maioneza diluata cu smantana, zeama de lamaie dupa gust si usturoiul stors cu presa pentru usturoi.Se tine la frigider o ora inainte de servire si se presara deasupra marar verde tocat. Se serveste rece ca aperitiv sau garnitura la diverse fripturi de pui, curcan, gasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.