22 nov.

Minichessecakes cu ciocolata

Minicheesecakes cu ciocolata

Portie pentru 12
Timp de preparare 50 minutes
Alergii Oua
Cand servim Desert
Ocazie Aniversare, Craciun, Petrecere cocktail
Site Web GoodFood

Ingrediente

  • 14 biscuiti digestivi (faramitati marunt)
  • 100g unt (topit)
  • 500g ricota
  • 3 oua (batute)
  • 1 teaspoon esenta de vanilie
  • 200g ciocolata neagra (rupta in bucati si topita)
  • 125g zahar pudra
  • ciocolata nutella

Mod de preparare

1. Încingem cuptorul la 150°C. Așezăm 12 discuri de hârtie în formele unei tăvi pentru brioșe. Punem biscuiții într-o pungă alimentară și ii fărâmițam mărunt cu capătul unui sucitor. Ii turnam într-un bol și adaugăm untul topit, amestecând încontinuu. Cu ajutorul unei linguri punem acest amestec pe discurile pentru brioșe, apăsând de fiecare dată ca să obținem un blat ferm.
2. Pentru a prepara umplutura, punem ricotta, ouăle, vanilia și ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cernem deasupra zahărul pudră. Amestecăm ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziția se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, turnam peste blaturile din biscuiți, până umplem complet formele. Lovim ușor tava de suprafața de lucru pentru ascăpa de bulele de aer. Dăm tava la cuptor 30 de minute, o scoatem și ungem cu grija suprafata cu nutella. Le lasam să se răcească în întregime înainte de a le servi. Deasupra le putem orna cu fructe sau cu ciocolata rasa.Pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.