11 Feb

Clatite

Clatite

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300ml lapte
  • 1 tablespoon ulei de floarea soarelui (plus extra pentru prajit)
  • 100g faina
  • dulceata
  • vanilie
  • rom
  • apa minerala

Mod de preparare

1. Încorporarea făinii- Se pune făina şi un praf de sare într-un castron mare şi se face o adâncitură în mijlocul făinii unde se pun ouăle, se toarnă aproximativ 50ml lapte şi o lingură de ulei. Se amestecă dinspre centru, încorporând treptat făina de pe margini, până se amestecă toată cu ouăle, laptele şi uleiul. Se bate compoziţia cu telul, până se obţine o pastă omogenă, fină şi groasă. Se mai adaugă puţin lapte dacă amestecul este prea gros.
2. Finisarea aluatului- Se adaugă o porţie bună de lapte şi se amestecă bine pentru a fluidiza aluatul. Se continuă amestecarea turnând încontinuu tot laptele rămas, până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri. Pentru a avea parte de clatite pufoase, adaugati in compozitie un paharel de apa minerala. În acest moment ar fi bine ca aluatul să fie lăsat să se odihnească circa 30 de minute, pentru a permite amidonului din făină să se umfle.
3. Consistenţa ideală- Se încinge tigaia pe foc mediu, apoi se unge cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din aluat în tigaie, mişcând tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa cu un strat subţire şi uniform de compoziţie. Excesul se toarnă repede într-o cană. Se pune tigaia pe foc. Dacă tigaia are temperatura ideală, foaia de clătită trebuie să fie gata pentru întors în aproximativ 30 de secunde. Excesul de amestec turnat în cană se toarnă în castronul unde se află restul de aluat.
4. Cum se întorc clătitele- Se ţine tigaia de mâner, se strecoară pe sub foaia de clătită o paletă sau un cuţit cu lama lată şi rotundă, apoi se ridică foaia rapid şi se întoarce, având grijă să fie perfect întinsă, fără falduri sau încreţituri. Se ţine pe foc încă aproximativ 30 de secunde, apoi se aşază pe un platou cald. Clătitele se servesc pe măsură ce se fac sau se aşază una peste alta pe platou, urmând a fi servite după ce sunt toate gata. Noi le-am servit asezonate cu capsuni!

Pofta buna!
23 Ian

Bilute dulci cu visine

Bilute dulci cu visine

Ingrediente

  • 300g biscuiti (simpli)
  • 200g alune
  • 250g margarina
  • 2 tablespoons cacao
  • 1 esenta rom
  • 2 tablespoons zahar vanilat
  • visine din visinata
  • nuca cocos rasa

Mod de preparare

Macinam biscuitii si alunele la robot. Adaugam cacao si zaharul si le amestecam. Punem apoi margarina topita si esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena si nu foarte moale. Luam cate putin din compozitie si punem in mijloc o visina (scoatem mai intai samburii si le lasam sa se scurga bine). Puteti alege si visine din compot sau visine confiate. Modelam cu mana bilutele. Compozitia este putin sfaramicioasa caci margarina se intareste foarte repede insa modelandu-le se incalzeste de la caldura mainilor si se modeleaza foarte usor. Le tapetam cu nuca de cocos apoi le dam la frigider cca 30 de min pentru a se intari compozitia.

Sa le serviti cu placere!
02 Dec

Ton la gratar cu rosii coapte

Ton la gratar cu rosii coapte

Ingrediente

  • ulei de masline (pentru uns)
  • 4 tablespoons otet balsamic
  • 250g rosii cherry
  • 2 medalioane de ton

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200ºC. Amesteca 2 linguri ulei de masline cu otetul balsamic si asezoneaza. Pune rosiile intr-o tava si toarna sosul obtinut peste ele. Da-le la cuptor 15 minute. Intre timp, incinge o tigaie-grill. Asezoneaza si unge cu ulei bucatile de ton, apoi frige-le cate 2 minute pe fiecare parte. Serveste pestele impreuna cu rosiile, frunze de salata si sosul de otet balsamic. Noi le-am servit pe post de frigarui :). Sunt delicioase!
22 Noi

Minichessecakes cu ciocolata

Minicheesecakes cu ciocolata

Portie pentru 12
Timp de preparare 50 minutes
Alergii Oua
Cand servim Desert
Ocazie Aniversare, Craciun, Petrecere cocktail
Site Web GoodFood

Ingrediente

  • 14 biscuiti digestivi (faramitati marunt)
  • 100g unt (topit)
  • 500g ricota
  • 3 oua (batute)
  • 1 teaspoon esenta de vanilie
  • 200g ciocolata neagra (rupta in bucati si topita)
  • 125g zahar pudra
  • ciocolata nutella

Mod de preparare

1. Încingem cuptorul la 150°C. Așezăm 12 discuri de hârtie în formele unei tăvi pentru brioșe. Punem biscuiții într-o pungă alimentară și ii fărâmițam mărunt cu capătul unui sucitor. Ii turnam într-un bol și adaugăm untul topit, amestecând încontinuu. Cu ajutorul unei linguri punem acest amestec pe discurile pentru brioșe, apăsând de fiecare dată ca să obținem un blat ferm.
2. Pentru a prepara umplutura, punem ricotta, ouăle, vanilia și ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cernem deasupra zahărul pudră. Amestecăm ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziția se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, turnam peste blaturile din biscuiți, până umplem complet formele. Lovim ușor tava de suprafața de lucru pentru ascăpa de bulele de aer. Dăm tava la cuptor 30 de minute, o scoatem și ungem cu grija suprafata cu nutella. Le lasam să se răcească în întregime înainte de a le servi. Deasupra le putem orna cu fructe sau cu ciocolata rasa.Pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.