07 nov.

Sufleu de smantana cu vanilie

Sufleu de smantana cu vanilie

Alergii Oua
Cand servim Desert
Site Web Truedelights

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 tablespoons zahar
  • 1 tablespoon coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100ml smantana
  • 4 tablespoons faina

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga esenta, coaja de lamaie, smantana si faina. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma.
Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu faina; se toarna aluatul si se coace in cuptor pe baie de aburi,aprox. o ora. Primele 30 minute sufleul se coace acoperit cu capac dupa care acesta se indeparteaza. Se rastoarna pe platou. Se poate servi simplu sau cu sos de ciocolata.
06 nov.

Bruschette cu prosciuto crud

Bruschette cu prosciuto crud

Ingrediente

  • felii de paine prajita
  • unt
  • prosciutto crud

Mod de preparare

Prajeste feliile de paine. Iti recomandam baghetele de paine, feliile fiind mult mai usor de servit de pe platou. Imediat ce ai scos feliile de paine de la prajit, unge-le cu unt si adauga o feliuta subtire de prosciutto crud. Le poti orna cu frunze de menta si parmezan. Pofta buna!
04 nov.

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Cand servim Pranz, Supe/ciorbe

Ingrediente

  • 1-2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ceapa
  • costita afumata
  • zarzavat pentru ciorba ( ardei, rosii)
  • fasole uscata
  • frunze de patrunjel
  • tarhon

Mod de preparare

Fasolea se alege (cca 2 cani de fasole), se spala si se pune de cu seara la inmuiat in apa rece, cat sa o acopere. A doua zi se pune la fiert. Dupa primele clocote se arunca apa in care a fiert. Se repeta aceasta actiune de cca 3 ori. In a patra apa se lasa sa fiarba fasolea adaugand un pic de cimbru. Cand fasolea este fiarta se adauga pestea ea ceapa tocata marunt, zarzavatul ras si costita afumata, inclusiv zarzavatul pentru ciorba. Se sareaza dupa gust cand este totul fiert, se adauga patrunjelul si tarhonul tocat marunt. Se opreste focul dupa care se zdrobeste fasolea un pic cu zdrobitorul de cartofi pentru a se ingrosa cat de cat ciorba. Dupa preferinte se poate servi cu ceapa zdrobita in otet. Pofta buna!
09 oct.

Fructe uscate cu iaurt

Fructe uscate cu iaurt

Timp de preparare 10 minutes
Cand servim Mic dejun

Ingrediente

  • 140g mix de fructe uscate (caise, curmale, stafide)
  • 1/2 teaspoon scortisoara
  • 300ml suc de mere
  • 200g iaurt (degresat)
  • 100g fulgi de ovaz

Mod de preparare

1. Se pun fructele uscate intr-o craticioara si se amesteca cu sucul de mere si scortisoara. Adu-le la punctul de fierbere si lasa-le sa clocotească 5 minute, pana cand s obtine consistenta unui sirop. Se pun deoparte sa se raceasca.
2. Imparte iaurtul in 4 boluri, presara fulgii de ovaz si toarna peste ei siropul cu fructele uscate.