18 feb.

Salata chinezeasca cu sos dulce acrisor

Salata chinezeasca cu sos dulce acrisor

Portie pentru 4
Alergii Soia
Cand servim Salata

Ingrediente

  • 1 salata chinezeasca mare
  • 2 salate crete de marime potrivita
  • 1 tablespoon malai
  • 1 tablespoon sos soia
  • 2 tablespoons zahar brun
  • 3 tablespoons otet de vin rosu
  • 3 tablespoons suc de portocale
  • 2 tablespoons pasta de tomate
  • 3 tablespoons ulei de floarea soarelui
  • 15g unt
  • 1 teaspoon sare
  • 2 tablespoons seminte de susan prajite

Mod de preparare

1. Curatati salatele, aruncati frunzele exterioare si cotoarele si spalati sub jet de apa rece, cu marea tentie, frunzele ramase. scurgeti-le si zvantati-le cu o bucata de prosop de hartie, apoi taiati-le fasii subtiri si puneti-le deoparte.
2. Intr-un castronel, amestecati malaiul cu 4 linguri de apa. Adaugati sosul de soia, zaharul, otetul, sucul de portocale si pasta de tomate. Amestecati bine.
3. Turnati sosul intr-o cratita mica si puneti-l la fiert. Cand clocoteste, micsorati flacara aragazului si lasati sosul sa fiarba la foc domol cca 2-3 minute, pana se ingroasa.
4. Intre timp, incingeti intr-un wok sau intr-o tigaie mai mare, untul si uleiul impreuna. Prajiti fasiile de salata 2 minute, apoi micsorati flacara aragazului si lasati salata pe foc inca 1-2 minute.
5. Puneti salata pe un platou incalzit in prealabil si turnati deasupra sosul cald. Presarati susanul si serviti imediat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.