26 mart.

Tarta rustica cu ardei

Tarta rustica cu ardei

Alergii Lapte, Oua
Cand servim Gustare, Pranz
Cum servim Serviti cald, Serviti rece

Ingrediente

  • 200g faina
  • 100g margarina
  • 1 oua intregi
  • 6 heaped tablespoons apa
  • 1 pinch sare
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200g telemea
  • 100g cascaval
  • 2 oua intregi
  • sare,piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust.Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.
Asezam in mijloc umplutura si radem deasupra cascavalul. Punem cateva fasii de ardei deasupra. Se poate adauga orice compozitie doriti. Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca sa nu se desfaca la copt. Ungem cu un galbenus batut cu lapte si punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. O dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.