13 Feb

Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Alergii Lapte, Oua
Cand servim Desert
Cum servim Serviti rece
Ocazie Zi onomastica

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 1,2 pliculete zahar vanilat( sau cateva picaturi esenta vanilie)
  • 500ml lapte
  • 10 foite gelatina sau 20 gr gelatina granule
  • 250g frisca lichida
  • 2,3 portocale
  • 2,3 kiwi
  • 2 banane
  • 1 cutie compot ananas (rondele)
  • 200g piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute).
Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si "imbraca" lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata.
Asta ar trebui sa se intample dupa aproximativ 5 minute .
Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza in compozitie. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele.
Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diam. de 26 cm.
Se curata de coaja fructele; peretii si fundul formei se imbraca in felii de ananas, banane si portocale (aici intra in scena imaginatia proprie )
Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor:Se presara felii de banana sau bucatele de ananas si se toarna cealalta jumatate de crema.La final, se aseaza un strat de piscoturi (pe care le insiropati cu suc de ananas din conserva) pe toata suprafata tortului, apasand usor,se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru cca 4-5 ore.
Se poate orna cu frisca si ciocolata.

Pofta buna!

Reteta made by Tatiana Sorina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.