14 Feb

Trufe cu fistic

Trufe cu fistic

Dieta Diabetic
Cand servim Desert
Cum servim Serviti rece
Ocazie Aniversare, Zi onomastica, Ziua indragostitilor

Ingrediente

  • 400g ciocolata cu lapte, maruntita
  • 150ml smantana dulce, pentru frisca
  • 1 teaspoon extract de vanilie
  • cacao pentru exteriorul trufei
  • fistic decojit, pentru a presara la final pe exteriorul trufei

Nota

V.N. per trufă:

  • 93 kilocalorii,
  • 1,4g proteine,
  • 6,9g grăsimi,
  • 3g grăsimi saturate,
  • 6,9g carbohidrați,
  • 0,2g fibre,
  • 0,03g sare

Mod de preparare

Se topește ciocolata amestecată cu smântâna în reprize de câte 20 de secunde la microunde sau într-un bol de sticlă așezat peste o cratiță mică, umplută cu apă care fierbe la foc mic. Se adaugă vanilia și se amestecă. După ce se răcește, se pune la frigider timp de 2-3 ore. Când crema s-a întărit, se folosesc 2 lingurițe pentru a forma biluțe. Se dau prin cacao sau prin fistic mărunțit. Restul de cremă se dă la rece, ca să poată fi refolosită. Trufele se țin la frigider până să fie servite.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.