15 feb.

Turta dulce

Turta dulce

Alergii Oua
Dieta Diabetic
Cand servim Desert
Ocazie Craciun

Ingrediente

  • 300g faina alba
  • 200g faina de secara
  • 200g unt
  • 250g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 teaspoon scortisoara macinata
  • 1 teaspoon ghimbir macinat
  • 1 teaspoon nucsoara macinata
  • 1 teaspoon ienibahar macinat
  • 1 teaspoon cuisoare macinate
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru glazura:
1 cana zahar pudra
2,5 linguri zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE RETETA TURTA DULCE
Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile.
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.
Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat groasa de aproximativ jumatate de centimetru.
Se decupeaza cu forma bucatile de turta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Se lasa la racit.
Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul. Se glazureaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.